Огляд ноутбука Dell XPS 15 - 9570

У наприкінці 2015 року компанія Dell випустила першу привабливу модель ноутбука XPS 15. Це був час, коли більшість ноутбуків були непримітними. MacBook виглядав добре, але всі ноутбуки на Windows, чесно кажучи, виглядали не дуже. Вони були пластмасовими, товстими і навіть якщо вони були виконані з алюмінію, то все одно виглядали не особливо добре.

Перший XPS 15 був якимось особливим. Він круто виглядав, був тонким і досить потужним ноутбуком. Але у нього були певні обмеження в плані системи охолодження. Після, в кінці 15 року вони випустили наступну модель XPS 9560, з такою само конструкцією і з такою само проблемою троттлінга процесора.

Трьома роками пізніше, в 2018, вони випускають нову модель Dell XPS 9570.


Зараз вже інший ринок, на якому є безліч красивих, тонких і мобільних ноутбуків і насправді, цей ноутбук не є очевидним вибором для тих, хто хоче чогось подібного. Ноутбук як і раніше гарний, і це так, але залишилися всі ті ж проблеми. Я не буду його розглядати детально, але зроблю короткий огляд на цей ноутбук. Він залишається найкращим у своєму класі за зовнішніми характеристиками. Я все ще думаю, що Dell XPS 15 лідер багато в чому.

Характеристики Dell XPS 15 9570

  • Дисплей сенсорний 15,6 дюйма IPS 4K Ultra HD (3840 x 2160) UltraSharp InfinityEdge
  • Процесор Intel Core i5-8300H, i7-8750H, i9-8950HK 8-го покоління (опціонально)
  • Оперативна пам'ять DDR4 8Gb з частотою 2 666 МГц (максимальний об'єм 32 Гбайт)
  • Пам'ять PCIe NVMe (SSD) від 128 Гбайт до 1 Тбайт + жорсткий диск 1 Тбайт (опціонально)
  • Графічний відеочіп GeForce GTX 1050 4 Гбайт або GTX 1050Ti (опціонально)
  • Операційна система Microsoft Windows 10

Це 15-ти дюймовий ноутбук на Windows. У нього чудовий зовнішній вигляд, виконаний з карбону. Дуже приємний на дотик, дуже практичний і прослужить вам довгий час.


Присутній солідний вибір портів, а саме порт Thunderbolt 3 підтримує чотири лінії PCIe, класна новина бо, якщо ви хочете підключити зовнішній GPU порт, ви отримаєте повний доступ до можливостей зовнішньої відеокарти. 2 роз'єми USB 3.1, HDMI 2.0, mini jack 3.5mm, роз'єм для карт пам'яті SD. Такі інтерфейси як VGA, Ethernet і USB-A доступні через адаптер, який не входить до комплекту.


У ноутбука відмінний трекпад, хороша клавіатура з білою підсвіткою. Шкода звичайно, що ні повнорозмірна, для роботи це не найкращий форм-фактор клавіатури.


Можливості апгрейда Dell XPS 9570

Розібравши Dell XPS 9570, ми бачимо, що є окремий слот для m.2 ssd. Так само є слот для другого жорсткого диска, класичного SATA HDD. Два слота під оперативну пам'ять DDR4 з максимально підтримуваним обсягом до 32Гб. Легкий доступ до системи охолодження.


В XPS 9570 встановлена батарея 97 ват / година c високою тривалістю роботи, більше 8 годин. Батарея набагато краще, ніж в попередньому поколінні.

З динаміками все відмінно, але розташовані вони не в кращому місці, а краще сказати прямо - в гіршому і знайти їх можна під ноутбуком.


Також мені дуже сподобався екран з дозволом 4К. Дуже яскравий (400 ніт), з точною передачею кольору Adobe RGB - 100% і матовим покриттям. Відмінно підійде для створення контенту або для інших робіт з фото або відео, від яких ви будете насолоджуватися високою роздільною здатністю і бездоганною якістю екрану. Я думаю, що це найкраща особливість цього ноутбука.


Тести в іграх Dell XPS 15 9570

GPU в ноутбуці GeForce GTX1050Ti, видає дійсно респектабельні частоти кадрів на High пресетах з дозволом 1080р.

Overwatch - 112 FPS

Fortnite - 77 FPS

Far Cry 5 - 47 FPS

PUBG - 53 FPS

Rainbow Six Siege - 91 FPS

Продуктивність і система охолодженняDell XPS 15 9570

Зараз я хочу звернути вашу увагу на найважливішу характеристику цього ноутбука - продуктивність. Процесор ноутбука був значно модернізований в порівнянні з попередніми версіями. Існує кілька конфігурацій для процесора - Core i5-8300H і Core i7-8750H, і також з найпотужнішим на сьогоднішній день Core i9-8950HK.


І ще дійсно круто працювати з монтуванням і рендерингом при використанні Adobe програм. Новий Dell XPS 15 в 2018 році трохи швидше ніж минулорічна модель.

Зараз я трохи розповім про систему охолодження цього ноутбука. Я вважаю, що це важливо і це визначає рівень продукту в цілому. Якщо ви будете використовувати це ноутбук тривалий період часу під навантаженнями, то ви зіткнетеся з троттлінгом процесора, з Core i5 і Core i7 не так часто, і трохи частіше з Core i9.


Якщо чесно, мені не зрозуміло навіщо вони використовують процесор Core i9 в XPS 15, тому як система охолодження не справляється з такою продуктивність і це досить виражено судячи з тестів. Коли ви вибираєте комплектацію з дуже потужним процесором, таким як Core i9, ви втрачаєте цінність цього чіпа через системи охолодження. І якщо ви думаєте, що ви якимось чином уникнете троттлінгу, то ви помиляєтеся.

Давайте подивимося на інші бренди, так як мені здається, що це не зовсім чесно по відношенню до покупця, який хоче купити ноутбук з високою продуктивністю.

Насправді немає очевидних альтернатив XPS 9570. Є пристрої аналогічні, такі як Razer Blade Pro 15 або MSI GS65, але не один з них не схожий на XPS 15. Жоден з них не зроблений так добре, як XPS 9570 і в жодного немає такої витривалої батареї. Це унікальний продукт. Отже, якщо ви хочете знайти щось схоже на цей ноутбук, але без троттлінга, то такого просто не існує. Так що дійсно є тільки два реальні варіанти. Перший, змиритися з цим, а другий, зрозуміти, що це не ігровий ноутбук і більш підходить як для робочої станції.

Мої відгуки про ноутбук Dell XPS 15 9570

Пам'ятайте, що це тонкий і легкий ноутбук. Звичайно виробники могли зробити звучання динаміків більш гучними і поліпшити систему охолодження, але тоді б довелося пожертвувати товщиною і легкістю лептопа. Тому ваш вибір повинен залежати від того, як ви збираєтеся використовувати цей ноутбук.

Я не можу сказати, що я прям вражений цим ноутбуком. Коли вони в перші запустили цю серію в 2015 році і була така проблема троттлінга - я подумав добре, виправлять. Коли вони випустили ноутбук з такою само проблемою через рік - це мене вже трохи дратувало, ну добре…

Але три роки по тому, я вважаю, що розробники повинні були знайти якісь інженерні рішення, які виправили б цю проблему. І як я вже говорив, зараз, в 2018 році, є ноутбуки з схожою продуктивністю без проблем троттлінга. Але якщо ваша мета це дійсно висока якість збірки ноутбука, вибирайте Dell XPS 15. А якщо ви шукайте просто продуктивність, вам варто розглядати інші варіанти.

Related Articles

Огляд ноутбука ASUS TUF FX504

Огляд ноутбука ASUS TUF FX504

Самий бюджетний ігровий ноутбук 2018 року Asus TUF Gaming FX504GD

Огляд ноутбука MSI PS63

Огляд ноутбука MSI PS63

Огляд ноутбука MSI PS63 з тестами в іграх, продуктивності в рендеринге і загальне враження від використання в повсякденній роботі.

Tags огляд, Dell